ΑΘΗΝΑ
01:25
|
22.01.2022
Υψηλό το ποσοστό ασφαλείας του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19 μετά τον εμβολιασμό 1,2 εκατομμυρίων ατόμων στη Λευκορωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, Sputnik V, παρουσίασε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 96,3% και υψηλό προφίλ ασφαλείας μετά από νέα έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εν λόγω σκεύασμα στη Λευκορωσία.

Δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της εμβολιαστικής εκστρατείας με το Sputnik V στη Λευκορωσία, δημοσιεύτηκαν στο medRvix, πηγή ιατρικών άρθρων, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το RDIF της Ρωσίας.

Ο υπολογισμός της αποτελεσματικότητας του Sputnik V βασίστηκε σε δεδομένα μετά τον πλήρη εμβολιασμό 1,2 εκατομμυρίων ατόμων στη Λευκορωσία το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2021. Η έρευνα επιβεβαίωσε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην παραλλαγή «Δέλτα» του ιού, η οποία είναι και η επικρατέστερη στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε και καταχώρησε τη χρήση του Sputnik V για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Τον περασμένο Απρίλιο το Μινσκ ενέκρινε επίσης το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light, το οποίο προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση, ιδίως σε άτομα που είχαν ήδη νοσήσει από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης Ι και ΙΙ που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet Regional Health – Europe.

«Το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον πρωτογενή εμβολιασμό, αλλά θα μπορούσε επίσης να καταστεί χρήσιμο ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για περαιτέρω επανεμβολιασμό ή εμβολιασμό μετά από προηγούμενη νόσηση με Covid-19», ανέφερε η μελέτη.

Πηγή: RDIF, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ-Κορονοϊός: Πάνω από 69.000 νέα κρούσματα και ρεκόρ θετικότητας

Η Ιρλανδία αίρει από το Σάββατο σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον

Γαλλία: Εγκρίθηκε «υπό όρους» το πάσο εμβολιασμού Covid-19

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα