ΑΘΗΝΑ
10:30
|
19.04.2024
Ζήτησε να ακυρωθούν οι μειώσεις των δαπανών Υγείας για το 2022, διαπιστώνοντας πως το ΕΣΥ καταρρέει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε απόψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που πραγματοποίησε λίγη ώρα μετά από εκείνο του πρωθυπουργού απαίτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε.

«Ακόμα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έφτιαξε, είναι είτε πρόχειρες, είτε υποστελεχωμένες…Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιό. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόλις προχθές μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία — και σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης ν’ αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα» πρόσθεσε.

Κάλεσε έτσι τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο στρατό, αναφέροντας πως είναι αδιανόητο να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ενας ανεμβολίαστος αστυνομικός.

Επιπλέον, του ζήτησε να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που του ΕΣΥ καταρρέει.

Πρότεινε να επανέλθει η τηλεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και εφικτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα