ΑΘΗΝΑ
21:19
|
10.05.2024
Εν όψει της έναρξης του νέου γύρου διαπραγματεύσεων στη Βιέννη ακολουθείται η τακτική των προειδοποιήσεων, του μαστίγιου και του καρότου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαβουλεύσεις στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Ιράν, Ρόμπερτ Μάλεϊ και αξιωματούχους της Αιγύπτου και της Ιορδανίας πραγματοποίησαν σήμερα ανώτεροι διπλωμάτες από την Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν, ήταν η αύξηση πιέσεων έναντι της Τεχεράνης εν όψει της έναρξης του νέου γύρου διαπραγματεύσεων στη Βιέννη στο τέλος του μήνα για τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Oι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν για «αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες» με προφανή αφορμή τις εντεινόμενες επιθέσεις έναντι της Σαουδικής Αραβίας από τους Σιίτες αντικαθεστωτικούς Χούθι στην Υεμένη που θεωρούνται από τη Δύση και χώρες του Κόλπου πως δρουν με την αμέριστη στήριξη του Ιράν. Αναφέρθηκαν επίσης και στην χρήση βαλλιστικών πυραύλων αποφεύγοντας άλλες λεπτομέρειες.

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ιρανούς

Ώρες μετά από τη συνάντηση των αξιωματούχων στο Ριάντ το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έξι Ιρανούς και μία εταιρία «για απόπειρα επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών του 2020».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα