ΑΘΗΝΑ
08:27
|
03.05.2024
Στη δημοσιότητα το σχετικό ΦΕΚ. Ποιες Περιφέρειες αφορά. Σε περίπτωση άρνησης προβλέπονται κυρώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την επίταξη ιδιωτών γιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται και βρίσκεται στα όρια του εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και του αυξημένου αριθμού των διασωλημένων ασθενών.

Με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ ξεκινά και επίσημα η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών από τις περιφέρεις Ανατολική, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Όπως ορίζει η απόφαση, παρέχεται «εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19».

Σύμφωνα με τον νόμο, το φύλλο της επίταξης αρχικά θα παραδίδεται από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους, στους οποίους ανήκουν. Στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα