ΑΘΗΝΑ
15:13
|
24.04.2024
Η Λευκορωσία ανακοίνωσε χθες πως είναι αναγκαίες «έκτακτες» επισκευές σε ένα κομμάτι του αγωγού που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε χθες πως είναι αναγκαίες ορισμένες «έκτακτες» επισκευές σε ένα κομμάτι του αγωγού «Φιλία», ο οποίος μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο μέσω της χώρας σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσουν, σύμφωνα με τους Λευκορώσους, τρεις μέρες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας εξαγωγών ενέργειας Transneft, η μεταφορά ενέργειας από τον συγκεκριμένο αγωγό θα αντιμετωπίσει μια βραχυπρόθεσμη διακοπή, λόγω των απαραίτητων εργασιών επισκευής, όμως θα επανέλθει μέσα στο σαββατοκύριακο. Ο αγωγός «Φιλία» συνδέει περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου στην κεντρική Ρωσία με καταναλωτές στην Πολωνία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Γερμανία.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε να διακόψει τη ροή φυσικού αερίου προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ως απάντηση στην στάση της Ε.Ε. και της Πολωνίας απέναντι στην προσφυγική κρίση που βρίσκεται εν εξελίξει στα σύνορα των δύο κρατών.

Ωστόσο, οι απειλές του Λουκασένκο προκάλεσαν το περασμένο Σάββατο την κριτική του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε πως «τίποτε καλό δεν μπορεί να προέλθει από τέτοιες δηλώσεις», προσθέτοντας πως «θα αποτελούσε παραβίαση των συμφωνιών για το διαμετακομιστικό εμπόριο, και ελπίζω να μη φτάσουμε σε κάτι τέτοιο».

Εντωμεταξύ, τη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, ως απάντηση στον «υβριδικό πόλεμο» της τελευταίας.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα