ΑΘΗΝΑ
22:38
|
26.04.2024
Η Νιγηρία,είπε, διατηρεί μία σθεναρή σχέση με ΗΠΑ και Κίνα επιδιώκοντας αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την όρεξη του Αμερικανού ομολόγου του Άντονι Μπλίνκεν για νουθεσίες και ανησυχίες σε σχέση με την επιρροή της Κίνας στη Νιγηρία έκοψε απόψε ο Νιγηριανός υπουργός Εξωτερικών Τζέφρι Ονγιάμα.

Μετά τη συνάντηση που είχε απόψε στην Αμπούτζα με τον Άντονι Μπλίνκεν που πραγματοποιεί από το απόγευμα επίσημη επίσκεψη στη Νιγηρία στο πλαίσιο μίνι περιοδείας σε τρεις αφρικανικές χώρες, ο Ονγιάμα απέρριψε τους υπαινιγμούς του ομολόγου του πως η χώρα του μετατρέπεται σε υποχείριο του Πεκίνου.

Η Νιγηρία, είπε ο Ονγιάμα, είναι συνετή με τα δάνεια που παίρνει από την Κίνα επειδή «επιδιώκει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα». Απέρριψε τις πρότερες ανησυχίες του Αμερικανού ομολόγου του περί «εντεινόμενης επιρροής της Κίνας στη Νιγηρία» λέγοντας πως στερείται βάσης.

Εξήγησε τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και την πολιτική της Κίνας απέναντι στη χώρα του και τους ανταγωνισμούς των δύο χωρών σαν ένδειξη της «ελκυστικότητας που ασκεί η Νιγηρία στον ανεπτυγμένο κόσμο». Ανέφερε τέλος πως η Νιγηρία διατηρεί μία σθεναρή σχέση και με τις δύο χώρες επιδιώκοντας αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα