ΑΘΗΝΑ
10:58
|
20.04.2024
Αρνητική φαίνεται πως ήταν η απάντηση Γερμανίας και Γαλλίας σε ρωσική πρόταση για σχέδιο ειρήνευσης μεταξύ Ουκρανίας και Λαϊκών δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητική φαίνεται πως ήταν η απάντηση Γερμανίας και Γαλλίας σε ρωσική πρόταση για σχέδιο ειρήνευσης μεταξύ της Ουκρανίας και της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς, σύμφωνα με επίσημα διπλωματικά έγγραφα τα οποία επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά του ο ενημερωτικός ιστότοπος RT.

Στο πρώτο από τα έγγραφα, με ημερομηνία τον περασμένο Οκτώβριο, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να συμμετάσχει σε νέες συναντήσεις σχετικές με την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών του Ντονμπάς, υπό το σχήμα της Συμφωνίας της Νορμανδίας.

Η ρωσική πλευρά φαίνεται να πρότεινε επίσης ένα σχέδιο ψηφίσματος που περιέγραφε τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των αυτονομιστών στα ανατολικά ως «εσωτερική σύγκρουση». Πρότεινε δε να διεξαχθούν μελλοντικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών διπλωματών και ηγετών των αποσχισμένων περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Ωστόσο, Βερολίνο και Παρίσι αρνήθηκαν την ρωσική πρόταση, με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Χάικο Μάας και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, σε κοινή τους απάντηση προς τον Λαβρόφ να επικαλούνται την άρνηση των υπολοίπων κρατών να αποδεχτούν έναν κοινό διάλογο μεταξύ Κιέβου και αυτονομιστών, αντιπροτείνοντας μια συνάντηση των τριών στις 11 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη αναφορά φωτογραφίζει την άρνηση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να παρευρεθεί στο ίδιο τραπέζει με τους εκπροσώπους των Λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έρχεται στο φόντο δημοσιευμάτων ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ που κάνουν λόγο για άρνηση του Κρεμλίνου να συμμετάσχει σε συνάντηση με τις ηγεσίας των υπολοίπων κρατών.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη (18/11) στα ΜΜΕ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι τα τηλεγραφήματα που κυκλοφόρησαν δείχνουν ότι «η Μόσχα ανταποκρίθηκε αμέσως στα αιτήματα των εταίρων από το Βερολίνο και το Παρίσι» και είχε υποβάλει προτάσεις που «έπρεπε να ακολουθηθούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα