ΑΘΗΝΑ
23:49
|
26.04.2024
Εκτός όλων των κλειστών χώρων (ακόμη και με επίδειξη τεστ) οι ανεμβολίαστοι ενήλικες από την ερχόμενη Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτενή ενημέρωση για την έξαρση του τέταρτου κύματος και ιδιαίτερη αναφορά στους ανεμβολίαστους και την τρίτη δόση έκανε απόψε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, σε μία περίοδο κατά την οποία η τακτική της κυβέρνησης δείχνει να μην αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τόνισε ότι όπου προχωρά ο εμβολιασμός, υποχωρεί ο ιός, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις περιπτώσεις Πορτογαλίας και Ισπανίας. Θύμισε ότι έχουν επιλέξει το εμβόλιο πάνω από επτά εκατομμύρια Έλληνες και ότι πάνω από 560.000 Έλληνες άνω των 65 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι. Εξήγησε πως είναι καθοριστικής σημασίας η ενισχυτική, τρίτη δόση του εμβολίου, λέγοντας ότι όλοι οι εμβολιασμένοι πρέπει να την κάνουν.

Όσοι νοσούν σοβαρά είτε δεν εμβολιάστηκαν καθόλου, είτε δεν έκαναν την τρίτη, αναμνηστική δόση είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας στη συνέχεια λόγο για “συμβόλαιο” με στόχο την αποτροπή ενός νέου λοκντάουν.

Ανακοίνωσε πέντε επιμέρους μέτρα:

  • Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι πολίτες δεν θα προσέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης. Σε ό,τι αφορά τους ναούς, ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ.
  • Το πιστοποιητικό εισόδου σε εμβολιασμένους ενήλικες άνω των 60 ετών παύει να ισχύει μετά από επτά μήνες.
  • Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά “γιατί δεν υπάρχουν κορόιδα και έξυπνοι”.
  • Ενισχύεται και άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως οι ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα