ΑΘΗΝΑ
12:01
|
25.04.2024
Αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγθούν, είπε ο υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η σύμβαση θα εξηγηθεί στη βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε, τόνισε νωρίς το απόγευμα στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή έδωσε η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το εκπαιδευτικό αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας.

Ο υπουργός Άμυνας αναρωτήθηκε εάν τελικά το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή του Ισραήλ, λέγοντας: «Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά…Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτές οι μεγάλες δουλειές «υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων». Ωστόσο υποστήριξε ΄ότι εξέτασε πολύ προσεχτικά την υπόθεση προτιμώντας να πάρει μία κρίσιμη απόφαση και να μην μεταθέσει την επιλογή στις καλένδες όπως γινόταν ως σήμερα.

«Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη!»

Επανέλαβε μάλιστα προηγούμενη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμά του λέγοντας:

Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγθούν». Και κατέληξε:

Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά «όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα