ΑΘΗΝΑ
15:39
|
20.04.2024
Η έξαρση της βάρβαρης βίας των εποίκων αποκτά τέτοιες διαστάσεις που αναγκάζει το στρατό να μην κλείνει πλέον τα μάτια στο έγκλημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έξαρση της  βάρβαρης βίας των Εβραίων εποίκων σε βάρος των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης έχει φθάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που ενοχλεί ακόμη και τον υπουργό Άμυνας, ε.α. στρατηγό Μπένι Γκαντς.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Πέμπτης με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους από διάφορες περιοχές της χώρας και των παλαιστινιακών εδαφών αποφασίστηκε να μην μένει εφεξής αμέτοχος ο στρατός στα εγκλήματα και τις βιαιοπραγίες Εβραίων εποίκων  σε βάρος των Παλαιστινίων αλλά να παρεμβαίνει εγκαίρως προτού χαθούν ανθρώπινες ζωές.

«Είναι ένα σοβαρό φαινόμενο και από άποψη ηθικής και από άποψη ασφαλείας, το οποίο έχει και διπλωματικές συνέπειες» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντηση.

Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται έκρηξη των βιαιοπραγιών εποίκων σε βάρος των Παλαιστινίων, καθώς δεν αρκούνται πλέον μόνο στην κλοπή της σοδειάς ελαιόδεντρων και ζώων. Προχωρούν στις απαγωγές μικρών παιδιών και εφήβων τα οποία αφήνουν ελεύθερα μετά από ώρες σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων ή προκαλούν σοβαρές υλικές σε αυτοκίνητα (τρυπώντας ελαστικά, σπάζοντας παρμπρίζ κ.α.),σε σπίτια και επιχειρήσεις Παλαιστινίων.

US Rep. Ilhan Omar (D-MN) (L) talks with Speaker of the House Nancy Pelosi (D-CA) during a rally with fellow Democrats before voting on H.R. 1, or the People Act, on the East Steps of the US Capitol on March 08, 2019 in Washington, DC. (AFP photo)

Το φαινόμενο δεν είναι δυσεξήγητο. Εδώ και δεκαετίες χιλιάδες Εβραίοι έποικοι που έρχονται από κάθε σημείο της Γης , κλέβουν τη γη των Παλαιστινίων με πρόσχημα τη θρησκεία τους και την ιστορία και εγκληματούν ανενόχλητοι κάνοντας ό,τι θέλουν (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) σε καθεστώς πλήρους ανομίας ή μάλλον πλήρους προστασίας από το ισραηλινό κράτος.

Oι βάρβαρες επιθέσεις των Εβραίων εποίκων σε βάρος των Παλαιστινίων προκαλούν έντονες αντιδράσεις και σε μέρος του ισραηλινού λαού που αντιτίθενται στην διάπραξη εγκλημάτων στο όνομα υποτίθεται της θρησκείας ή της χώρας. Κατά διαστήματα γίνονται διαδηλώσεις στο κέντρο του Τελ Αβίβ κατά της βίας των εποίων στους Παλαιστίνιους καθώς εκτιμούν εύλογα πως πρόκειται για επικίνδυνο φαινόμενο που σε τελική ανάλυση δρα διαβρωτικά σε βάρος του Ισραήλ.

Israelis protest hate crimes by Jewish extremists | News | DW | 01.08.2015
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα