ΑΘΗΝΑ
09:31
|
26.04.2024
Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, θα τερματίσει την απεργία πείνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, θα τερματίσει την απεργία πείνας μόλις μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το παραπάνω γνωστοποίησε σήμερα, Παρασκευή (19/11), ο δικηγόρος του Ντίτο Σατζαγκλισβίλι, σημειώνοντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο 53χρονος πολιτικός θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο φυλακών στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Γκόρι.

Νωρίτερα, οι γεωργιανές αρχές είχαν προτείνει να προχωρήσουν στη μεταφορά του Σαακασβίλι, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της υγείας του, αφού συνεχίζει για 50 ημέρες την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει όταν συνελήφθη, στις αρχές Οκτωβρίου. Μάλιστα, χθες (Πέμπτη, 18/11) ο Σαακασβίλι έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας τού νοσοκομείου της φυλακής. 

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Τιφλίδας, για να ζητήσουν να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στον 53χρονο ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαακασβίλι συνελήφθη την 1η Οκτωβρίου μετά την επιστροφή του στη Γεωργία την παραμονή των τοπικών εκλογών. Φυλακίστηκε με ποινή έξι ετών (από προηγούμενη καταδίκη του ερήμην το 2018 για κατάχρηση εξουσίας στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του το 2004 έως το 2013) και λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε απεργία πείνας.

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα, υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος Σακαασβίλι για απελευθέρωσή του.

Πηγές: AFP, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα