ΑΘΗΝΑ
23:24
|
02.05.2024
Το λόγο εξήγησε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προεδρικές εξουσίες για μερικές ώρες θα έχει σήμερα στη διάθεσή της η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετέβη στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ για ετήσιο ιατρικό έλεγχο ρουτίνας, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και κολονοσκόπηση (ενδοσκοπική εξέταση που ελέγχει τον βλεννογόνο, δηλαδή την εσωτερική επιφάνεια, του παχέος εντέρου) που απαιτεί αναισθησία. Αυτό δεν γίνεται μόνον για τυπικούς αλλά και για προληπτικούς λόγους, μιας που ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ήδη 78 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου, Τζεν Ψάκι, η Χάρις θα ασκεί τα προεδρικά της καθήκοντα από το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

To «μυστικό» του Τραμπ

Το ίδιο είχε συμβεί και στο παρελθόν και με άλλους προέδρους των ΗΠΑ, με εξαίρεση τον Ντόναλντ Τραμπ που έκανε την ετήσια κολονοσκόπηση σχεδόν στα κρυφά για να αποφύγει να μεταβιβάσει έστω και για μερικές ώρες την εξουσία στον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.

Tα αμερικανικά δίκτυα σπεύδουν πάντως να παρατηρήσουν πως η Κάμαλα Χάρις γίνεται η πρώτη στην ιστορία των ΗΠΑ που έστω και για μερικές ώρες θα μπορεί να ασκεί προεδρικά καθήκοντα καθώς είναι και η πρώτη που ανέλαβε το αξίωμα της Αντιπροέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα