ΑΘΗΝΑ
19:01
|
19.04.2024
Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, μιλώντας πρόσφατα στο ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Τα ανωτέρω κοινοποίησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Ισπανός ομόλογός του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική τους συνομιλία, γνωστοποιούν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Χθες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εκτάκτως για εξηγήσεις τον Ισπανό πρέσβη στην Αθήνα Ενρίκε Βιγκουέρα.

Το αίτημα υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης ο οποίος κατά πληροφορίες επισήμανε στον Ισπανό διπλωμάτη τα «ποικίλα ζητήματα» που στρατιωτικών σχέσεων της Ισπανίας με την Τουρκία και ο πιθανός εξοπλισμός της με δεύτερο «μίνι αεροπλανοφόρο», το αμφίβιο επιθετικό πλοίο Navantia LHD (μετά το TCG Anadolu που αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2022).

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν με την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του. Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα