ΑΘΗΝΑ
13:39
|
25.04.2024
Ποιος θα είναι ο ρόλος της νέας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη συστήθηκε νέα επιτροπή για τη δημόσια Υγεία, η οποία ονομάζεται πλέον Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) με επικεφαλής τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο ΦΕΚ της απόφασης αναφέρεται ρητά πως: «H Επιτροπή καθίσταται καθολικός διάδοχος όλων των λοιπών Επιτροπών Δημόσιας Υγείας, εξαιρουμένης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, και παραλαμβάνει την έκθεση πεπραγμένων, τα απολογιστικά στοιχεία δράσης και το αρχείο τους, μετά από σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των διατάξεων

Η θητεία της επιτροπής είναι τετραετής, και μπορεί να ανανεωθεί μια ακόμη φορά, ενώ στα μέλη της δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση. Ο ρόλος της νέας επιτροπής είναι συμβουλευτικός ως προς το υπουργείο Υγείας όσον αφορά θέματα δημόσιας υγείας αλλά και της πανδημίας.

Η Επιτροπή θα επεξεργάζεται τους επιδημιολογικούς δείκτες και τις επιστημονικές μελέτες για τον κορωνοϊό, αλλά και θα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των νέων θεραπειών για τον Covid-19.

Η διευρυμένη επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων και φορέων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, νομικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Τονίζεται δε, ότι η νέα επιτροπή δεν καταργεί την ήδη υπάρχουσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Εκτός του Σωτήρη Τσίοδρα, στην επιτροπή συμμετέχουν 22 ακόμα άτομα (και επιπλέον αναπληρωματικά μέλη), μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Θεωδωρίδου και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα