ΑΘΗΝΑ
18:43
|
18.05.2024
Σκληραίνουν τα μέτρα από αύριο Δευτέρα. Οι «απαγορευμένοι» τόποι για τους ενήλικες ανεμβολίαστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελικά το λοκντάουν για τους ενήλικες ανεμβολίαστους δεν θα είναι τόσο σκληρό όσο άφησε να εννοηθεί απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αναφέρθηκε στην απαγόρευση εισόδου τους στους κλειστούς χώρους ακόμη και με αρνητικό τεστ (rapid test, PCR).

Σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις που έγιναν αργότερα ξεκαθαρίζεται πως οι ανεμβολίαστοι ενήλικες θα μπορούν από τη Δευτέρα, 22 Νοέμβρη, με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ, να μπουν στους ναούς, στα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τους ανοιχτούς χώρους εστίασης. Το αρνητικό τεστ θα είναι απαραίτητο και για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στο χώρο εργασίας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και για την είσοδό τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Τέλος, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν… ελεύθερη είσοδο (όπως ισχύει και τώρα) στα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, στα φαρμακεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πού θα απαγορεύεται η είσοδος ανεμβολίαστων

Θα τους απαγορεύεται η είσοδος στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα, τα σινεμά, τα μουσεία, τις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα. 

Ούτε με τεστ σε κλειστούς χώρους

– Εστίαση

– Κέντρα διασκέδασης

– Θέατρα

– Κινηματογράφοι

– Μουσεία

– Εκθέσεις

– Συνέδρια

– Γυμναστήρια

– Γήπεδα

Με rapid test

– Εκκλησίες

– Λιανεμπόριο

– Κομμωτήρια

– Ανοιχτοί Χώροι Εστίασης

Ελεύθερη πρόσβαση

– Σούπερ μάρκετ

– Καταστήματα τροφίμων

– Βενζινάδικα

– Φαρμακεία

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα