ΑΘΗΝΑ
23:51
|
08.05.2024
Η 45χρονη αθλήτρια παραδίδει μαθήματα ζωής και με χαμόγελο βγαίνει νικήτρια στον αθλητισμό και τη ζωή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δρομέας παγκοσμίου φήμης Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη που ακόμα υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, έτρεξε τον δεύτερο αγώνα της μέσα σε μία εβδομάδα, και κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες, στον 15ο Διεθνή μαραθώνιο δρόμο “Μέγας Αλέξανδρος” στη Θεσσαλονίκη με χρόνο 2 ώρες και 54 λεπτά. 

Εμφανώς συγκινημένη,μετά το πέρας του μαραθωνίου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, παίρνω δύναμη από τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου που μου έδωσε κουράγιο είχα θέληση να φτάσω και να τερματίσω και μπορώ να πω ότι ο κόσμος με στηρίζει με τεράστια δύναμη.»

Η Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Στα τέλη Αυγούστου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έκτοτε υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Την περασμένη Κυριακή έτρεξε και στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όπου κατέλαβε τη τέταρτη θέση.

«Τρέχω για την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, όλες τις γυναίκες που υποφέρουν και όλο τον κόσμο που έχουν τις ίδιες περιπέτειες που περνάω εδώ» έχει δηλώσει η ίδια, και αναφέρθηκε σε μια προσωπική της στιγμή με τη κόρη της, η οποία πριν τον αγώνα μοιράστηκε μαζί της πως και να μην έτρεχε, για αυτήν θα ήταν ήταν ήδη νικήτρια.

Για τους άνδρες, πρώτος με επίδοση 2 ώρες 27.15  στον 15ο Διεθνή μαραθώνιο δρόμο “Μέγας Αλέξανδρος” τερμάτισε ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Ιάσων Ιωαννίδης ο οποίος πήρε για πρώτη φορά μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα, και δήλωσε σχετικά: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα που ήταν ένας αγώνας μοναχικός, έτρεχα μόνος μου και  μου αρέσει αυτό συγκεντρώνομαι περισσότερο.  Έκανα προετοιμασία τριών μηνών, πέρασα γρήγορα τα περάσματα που ήθελα, περίμενα χρόνο κάτω από 2.30 είχα το στόχο μου γιατί το δύσκολο είναι ότι δεν πρέπει σε αυτές τις αποστάσεις να αφήσεις να χαθεί η συγκέντρωση από το μυαλό και το σώμα σου».
 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ντόρτμουντ στοχεύει να φτάσει στον πρώτο της τελικό Champions League από το 2013

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα