ΑΘΗΝΑ
10:07
|
20.04.2024
«Είναι μια νίκη για τον ταπεινό λαό, τον ευγενή λαό της Βενεζουέλας, που υπέστη έναν βάρβαρο πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 21.000.000 Βενεζουελάνοι κλήθηκαν, χθες Κυριακή,  να ψηφίσουν για να εκλέξουν 23 κυβερνήτες, 335 δημάρχους, 253 βουλευτές και 2.471 συμβούλους.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας (CNE) Πέδρο Καλζαντίγια ανέφερε ότι η συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής ήταν 41,80%.

Με καταμετρημένο το 90,21% των ψηφοδελτίων, οι υποψήφιοι του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) προηγούνται σε 20 από τις 23 πολιτείες για την εκλογή κυβερνήτη, σε δύο πολιτείες έχει προβάδισμα ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης (MUD, ενώ το κόμμα «Δύναμη των Γειτόνων» (FV) εξασφάλισε μία θέση κυβερνήτη.

«Τίποτα δεν διατάραξε την εκλογική διαδικασία … Οι διεθνείς παρατηρητές κινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα για να επαληθεύσουν την εκλογική διαδικασία… Είναι μια νίκη για τον ταπεινό λαό, τον ευγενή λαό της Βενεζουέλας, που υπέστη έναν σκληρό πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Τις εκλογές διαπιστεύτηκαν και παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 διεθνείς παρατηρητές από 55 χώρες και ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και το Κέντρο Κάρτερ.

Στις εκλογές συμμετείχαν σχεδόν 70.000 υποψήφιοι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της νοτιοαμερικανικής χώρας, εκπροσωπώντας 37 εθνικά πολιτικά κόμματα και 43 περιφερειακές οργανώσεις.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα