ΑΘΗΝΑ
03:56
|
04.05.2024
Μέτρα στήριξης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία. Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα στήριξης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία και τις ανατιμήσεις που διεξήχθη με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και στην οποία πολλές φορές δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την πλευρά του έβαλαν σήμερα στο… «εδώλιο» της Βουλής την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά και τις ανατιμήσεις σε ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης και πρωτίστως σε τρόφιμα, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, εμπορεύματα και ενοίκια.

Επίδομα σε υγειονομικούς, βοήθημα σε συνταξιούχους και ΑμΕΑ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, περίπου 100.000 ενεργοί υγειονομικοί σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με την καταβολή μισού μισθού. Το ποσό που θα αποδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε περίπου 900 ευρώ. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε», είπε και πρόσθεσε πως όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας.

«Έτσι 800.000 συμπολίτες μας, θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξη. Είναι μια ανακούφιση τίποτα παραπάνω. Δεν είναι αυτό που τους αξίζει αλλά είναι κάτι που τους βοηθά χωρίς να υπονομεύει την χώρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως το ίδιο επίδομα θα δοθεί σε 173.000 άτομα με αναπηρία.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας και κάλεσε την αντιπολίτευση και δη την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί κι αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με αντίστοιχες στο παρελθόν.

«Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία», είπε και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να απαντήσει αν δέχεται ή όχι τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης.

«Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 4,1% την Ελλάδα στο 2,8% χώρες όπως η Ισπανία στο 5,4% και η Ρουμανία στο 6,5%», είπε και ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που διατέθηκε για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις τιμών ενέργειας και θέρμανσης ανέρχεται σε 680 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, μίλησε για αύξηση του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 7,4% μέσα στα προηγούμενα 2 χρόνια, όταν -όπως ανέφερε- στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν 3,5% και επέκρινε με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πολιτική φοροεπέλασης που εφάρμοσε επί 4,5 χρόνια και κατέληξε λέγοντας: «Σε μια χώρα που υπάρχει ανάγκη δημιουργικών διαλόγων δεν υπάρχει χώρος για κενού περιεχομένου συνθήματα. Είδα ξανά ένα πρόγραμμα Θεσσαλονίκης με πολλά λεφτά που δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να γίνει με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Τσίπρας: Είστε η κυβέρνηση των deals με συμφέροντα

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού εν μέσω «σαρωτικού κύματος ακρίβειας» δείχνει την «αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες και την υπαρξιακή αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή που γίνεται με πρωτοβουλία του, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα “την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

Παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ειδικά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και τη μερική ιδιωτικοποίηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει συνεχώς deals. Είστε η κυβέρνηση των deals, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απαριθμώντας μια σειρά απο συμφωνίες που έκανε η κυβέρνηση.

Υποστήριξε ότι το τετράπτυχο της στάσης της κυβέρνησης σκιαγραφείται από: «Έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης. Προχειρότητα. Εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές. Εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει με ερώτηση το ζήτημα αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες από τον Φεβρουάριο όσο και τον Ιούλιο και πως από το 2020 φορείς της οικονομίας αναδείκνυαν το πρόβλημα. «Η κυβέρνηση μάλλον δεν είχε πάρει καν χαμπάρι τι έρχεται», σχολίασε. Καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι από τον Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα με πανηγυρισμούς και μετά από τρεις μέρες που αποδεικνύονταν «ανεπαρκή», εξήγγειλε νέα μέτρα, «πρώτα 9 ευρώ, μετά 18 και μετά 39 ευρώ επιδότηση σε λογαριασμούς που αυξάνονται όμως από 80% ως 150%».

Σημείωσε ότι ο μέσος πολίτης παρακολουθεί την «κατασκευασμένη προπαγάνδα» περί «δήθεν γενναίων μέτρων» και «νομίζει ότι βρίσκεται αλλού, ιδίως όταν έρχεται ο λογαριασμός στο ρεύμα, όταν πάει στο σούπερ μάρκετ, όταν έρχεται η τρίτη εβδομάδα του μήνα και το εισόδημα στερεύει».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε στη ΔΕΘ πως «με τα “ψίχουλα” που ανακοίνωσε δεν θα αυξηθεί ο λογαριασμός στο ρεύμα, μετά μας είπε ότι δήθεν αν δε τα είχε δώσει θα ήταν δέκα φορές μεγαλύτερες οι αυξήσεις». «Τώρα μας λέτε ότι δεν φταίτε εσείς αλλά η παγκόσμια κρίση», είπε, τονίζοντας ότι και η πανδημία και η κλιματική και η ενεργειακή είναι παγκόσμιες κρίσεις, όμως «δεν μπορεί να είμαστε παντού χειρότεροι και να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς που κυβερνάτε».

Το θέμα της ακρίβειας πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικούς όρους, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης. Χαρακτήρισε καλοδεχούμενα τα μέτρα, τα παρομοίασε πάντως με ασπιρίνες σε βαθιά αρρώστια.

Μιλώντας στην Προ Ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τα μεγέθη του πληθωρισμού και της ακρίβειας κατά το δοκούν για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους.

«Το θέμα της ακρίβειας πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικούς όρους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να σκεφτούν τις δυσκολίες που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Σκανδαλίδης: «Ασπιρίνες για τη βαριά νόσο» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια

«Ασπιρίνη σε βαρύ νόσημα», χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι είναι απλά μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα

«Η μεγαλύτερη πρόκληση και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρουσιάζουν ως λύση για τα λαϊκά προβλήματα την ίδια την αιτία, την πραγματική πηγή αυτών των προβλημάτων. Το απατηλό φάρμακο που προτείνουν και οι δύο είναι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη όταν βρισκόμαστε στη φάση της κρίσης και στη συνέχεια κατά τη φάση της ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας, πάλι η παραπέρα ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ώθηση που διασφαλίζεται πάντοτε με την πολύμορφη κρατική στήριξη και τις φοροελαφρύνσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρακτήρισε δε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να απαλλάσσει των ευθυνών του και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ως «συνένοχους για την σφαγή του λαϊκού εισοδήματος».

«Η πικρή αλήθεια», τόνισε, «είναι πως η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας αφού πλήρωσε την κρίση του 2008-2015 με άμεσες δραστικές περικοπές, μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, τώρα πληρώνει μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο κόσμο έμμεσα με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός του μέσα από τον πληθωρισμό».

Υπενθύμισε, επιπλέον, ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει πως η «πολιτική εξωστρέφειας» εκθέτει τη χώρα σε διακυμάνσεις της διεθνούς οικονομίας που θα εκφράζονται πολλαπλασιασμένα, προσθέτοντας:

«Επιβεβαιωθήκαμε με την τελευταία κρίση, επιβεβαιωνόμαστε και τώρα. Η πολιτική της εξωστρέφειας και η αύξηση των εξαγωγών, επίσης τροφοδοτεί την ακρίβεια, για ορισμένες κατηγορίες εμπορευμάτων».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν την αρπαχτική μονοπωλιακή πολιτική, εν αντιθέσει με το ΜέΡΑ25 που είναι το κόμμα της προγραμματικής ρήξης», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Η ακρίβεια, η ανέχεια, η αναξιοπρέπεια για τους πολλούς κρατάει 13 χρόνια τώρα, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος, από το βήμα της Ολομέλειας κατηγόρησε τη ΝΔ ως κόμμα της προγραμματικής λεηλασίας και τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της προγραμματικής συνθηκολόγησης, διότι «και τα δύο κόμματα υπηρετούν την αρπαχτική μονοπωλιακή πολιτική, εν αντιθέσει με το ΜέΡΑ25 που είναι το κόμμα της προγραμματικής ρήξης, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που κατέστησε την Ελλάδα χρεοδουλοπαροικία».

«Ακόμη και να πέφτουν οι τιμές, όταν το εισόδημά σου, όταν η σύνταξή πέφτει πιο γρήγορα, πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, και τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, δεν ”βγαίνεις” πια. Όταν ο μισθός, η σύνταξή σου μειώνεται, όπως συνέβη από το 2009, το 2010 και μετά, η ακρίβεια, η ανέχεια, το να μην ”βγαίνει” ο μήνας, η αναξιοπρέπεια του να μην ”βγαίνει” ο μήνας, αυτό είναι κάτι δεδομένο», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τα όσα ανέφεραν πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αγοραστική δύναμη της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τα σκληρά μνημόνια. Δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά μνημόνια. Τα μνημόνια είναι δεδομένο πως είναι σκληρότατα, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς» έκοψε το ΕΚΑΣ, και στη συνέχεια «έδωσε μερικά φιλοδωρήματα», όπως σήμερα ο πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή για να δώσει φιλοδώρημα στους συνταξιούχους, φιλοδώρημα στους ανθρώπους του ΕΣΥ.

«Η ακρίβεια κρατάει 13 χρόνια. Η ανέχεια κρατάει 13 χρόνια. Η αναξιοπρέπεια, για τους πολλούς, κρατάει 13 χρόνια. Αυτό δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει με τα φιλοδωρήματα, όσο η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που εμείς στο ΜέΡΑ25 ονομάζουμε χρεοδουλοπαροικία», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσέθεσε η αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει, όσο θα συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές. Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την ΕΛΣΤΑΤ για αναξιοπιστία, σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία αναθεώρηση του «τεράστιου ψεύδους» των greek statistics.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αύξηση της αξίας, της τιμής του καλαθιού της νοικοκυράς, για τα τρόφιμα, 0,6%. Σοβαρολογείτε; έχετε πάει στο σούπερ μάρκετ; Οι τιμές των σούπερ μάρκετ, κατά μέσο όρο, το καλάθι της νοικοκυράς, ακόμα και στο πρώτο lockdown, ανέβηκε τουλάχιστον 10% με 15%. Ο κόσμος βοά», είπε ο κ. Βαρουφάκης που επισήμανε ότι ενώ πάγωσαν οι μεταφορές, πετάχτηκαν και αγαθά εκείνη την περίοδο, για την οποία το ΜέΡΑ25 είχε προτείνει να πουληθούν στις λαϊκές αγορές.

Σε σχέση με τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν η επιδότηση που υπόσχεται είναι πραγματική επιδότηση του καταναλωτή ή του αρπαχτικού που δεν πληρώνει τη μετοχή τής ΔΕΗ για να στηρίξει τον καταναλωτή αλλά την πληρώνει για να στηριχθεί από τον καταναλωτή, τόσο μέσα από το τιμολόγιο όσο και μέσα από τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης που τελικά επιβαρύνουν το χρέος του Έλληνα καταναλωτή. «Έχουμε το κόμμα της προγραμματικής λεηλασίας, τη ΝΔ. Μια ΝΔ η οποία αμαυρώνει ακόμα και το όνομα του ιδρυτή της, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ίδρυσε τη ΔΕΗ επειδή ήξερε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να παράξει και να διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε αυτή τη χώρα. Εσείς, όπως πάτε, θα δημιουργήσετε μια νέα αντι-Καραμανλική ΕΡΕ», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος επέκρινε όμως με δριμύτητα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Εσείς, το κόμμα της προγραμματικής συνθηκολόγησης, πότε κ. Τσίπρα θα ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για την τωρινή τιμολόγηση της ΔΕΗ που η δική σας κυβέρνηση δέχθηκε να υπογράψει; Δεν θα μπορούσατε να πάτε κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, γιατί αυτό θα προϋπόθετε ρήξη που δεν θα κάνατε».

Κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνοντας εκ νέου στην κυβέρνηση απουσία πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Λέει τα ίδια που έλεγε και για την πανδημία, ότι νικήσαμε, ότι πάμε στο τελευταίο μίλι, ότι η ακρίβεια θα είναι προσωρινή. Η κα Λαγκάρντ, προεξοφλεί ότι το πρόβλημα της ακρίβειας ήρθε για να μείνει και ότι η άνοδος στις τιμές της ενέργειας θα διαρκέσουν περισσότερο από την πανδημία. Αυτό είναι το επίπεδο της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αρνητή της πραγματικότητας». «Ανησυχώ για την ανεπάρκειά σας. Ανησυχώ γιατί είστε αρνητής της πραγματικότητας, ανησυχώ γιατί έχουμε έναν πρωθυπουργό που το μόνο που θέλει να κάνει είναι η επικοινωνία και η εικόνα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής ανιτπολίτευσης.

«Τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια.

«Αν λοιπόν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου είδα, άκουσα.

Προφανώς και υπάρξει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Και επειδή ενοχληθήκατε με την αναφορά που έκανα στην απρεπέστατη εμφάνιση του κ. Σάντσες στην Άγκυρα, ζητώ να τοποθετηθείτε. Ιδού, να αποκηρύξετε τις τοποθετήσεις του κ. Σάντσες».

«Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;» ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα και συμπλήρωσε: «Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε».

«Οι συνολικές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά θετικές» συνέχισε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός στη Βουλή και συμπλήρωσε πως αυτό «σημαίνει θετικές προσδοκίες για όλους τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σε μια ακόμη παρέμβασή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή, ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική», δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο από τα μνημόνια το 2018, προσθέτοντας ότι «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας για 4 χρόνια».

Ο ίδιος μάλιστα, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ένα «τρίτο αχρείαστο μνημόνιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα