ΑΘΗΝΑ
17:23
|
29.09.2024
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του πάντοτε υποστήριζε την πυρηνική εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Σάεντ Χατιμπζαντέ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του πάντοτε υποστήριζε την πυρηνική εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών ως προς το ιρανικό πρόγραμμα, καθώς και την τεχνική συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας. Συνεργασία και εποπτεία, η οποίες θα μπορούσαν να εφησυχάσουν τους προβληματισμούς ορισμένων χωρών του ΟΗΕ που συνεχίζουν να έχουν προκαταλήψεις απέναντι στο πυρηνικό πρόγραμμα των Ιρανών.

Ο Χατιμπζαντέ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσσι απόψε στο Ιράν, λέγοντας πως η Ισλαμική Δημοκρατία προσπαθούσε πάντα να διατηρεί τους δεσμούς της με τον Οργανισμό και ότι ελπίζει ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι εξίσου εποικοδομητική όπως και οι προηγούμενες.

Πρόσθεσε επίσης πως η ΔΟΑΕ είναι επαρκώς ενημερωμένη για όλες τις δολιοφθορές και τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, οι οποίες υποβοηθούνταν από ορισμένες χώρες, έχοντας επηρεάσει σημαντικά τις τεχνικές προδιαγραφές και την πρόοδο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Ορισμένες χώρες διαπράττουν λάθος υπολογισμό καθώς οι συνομιλίες της Βιέννης πλησιάζουν, είπε ο Χατιμπζαντέ σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν Γάλλοι αξιωματούχοι κατά του Ιράν, συνιστώντας σε όλους τους συμμετέχοντες στο JCPOA να επικεντρωθούν σε σοβαρές συνομιλίες στη Βιέννη.

ΠΗΓΗ: En.irna.ir

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει στη δολοφονία από το Ισραήλ διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα