ΑΘΗΝΑ
18:40
|
02.07.2024
Η τενίστρια κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαόλι ότι την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι φαίνεται τελικά ότι είναι καλά στην υγεία της, καθώς χθες (Κυριακή, 21/11) επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, μέσω βιντεοκλήσης, δίνοντας τέλος στο πολυήμερο θρίλερ της «εξαφάνισής» της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης μαζί της και κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι είναι ζωντανή.

Η Κινέζα τενίστρια τόνισε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, ωστόσο, ζήτησε να σεβαστούν την προσωπική της ζωή, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΟΕ.

Η στιγμή της επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΔΟΕ

Υπενθυμίζεται πως η Σουάι είχε εξαφανιστεί μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η τενίστρια κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαόλι ότι την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του. Χρησιμοποίησε μάλιστα για να αποδείξει την καταγγελία της στιγμιότυπα οθόνης μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου, η οποία έχει από τότε διαγραφεί.

Παρότι κυκλοφόρησαν όμως και φωτογραφίες και τα βίντεο της Πενγκ σε ένα τουρνουά στο Πεκίνο νωρίτερα μέσα στην ημέρα (21/11), υπήρχαν ακόμη αμφιβολίες για τη ζωή της. Οι προσπάθειες του κινεζικού κράτους να δείξει ότι η Πενγκ είναι ασφαλής -μέσω ενός email που υποτίθεται ότι εστάλη από την Πενγκ και πολλών βίντεο κλιπ της αθλήτριας- ενίσχυσαν διεθνώς την ανησυχία για την ασφάλειά της. Η κρατική λογοκρισία φαίνεται πως εξάλειψε κάθε αναφορά της κατηγορίας στο διαδίκτυο, αποκλείοντας και τον λογαριασμό της στο Weibo από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα της μυστηριώδους εξαφάνισης από τη δημόσια ζωή της Κινέζας τενίστριας Πενγκ Σουάι είχε εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τους αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας, καθώς παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα και άλλες ζήτησαν το μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA) Στιβ Σάιμον απείλησε να αποχωρήσει από την Κίνα εάν η Πενγκ δεν καταθεσει επίσημα την μαρτυρία της στον Εισαγγελέα και αν δεν διερευνηθούν σωστά οι κατηγορίες της.

Πηγές: CNN, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στην Ασωπία Βοιωτίας- Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε θρησκευτική τελετή- Ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Ισραήλ: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί και εντολή εκκένωσης της Χαν Γιούνις- «Δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα