ΑΘΗΝΑ
17:53
|
27.04.2024
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών τόνισε ότι μπορεί να το αποδείξει όσο κι αν κάποιοι θα αμφισβητήσουν τα λεγόμενά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία της χώρας του από «κάθε αρνητική εξωτερική επιρροή, είναι αυτή που στα μάτια του την καθιστά πραγματικά ελεύθερη». Σε συνέντευξη στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya-1» ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να φανταστώ πολλούς να αντιδρούν με τα λεγόμενά μου, αλλά μπορώ να αποδείξει ότι σήμερα η Ρωσία είναι αυτή που ηγείται του πραγματικά ελεύθερου κόσμου».

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών έκανε αυτή τη δήλωση όταν κλήθηκε να σχολιάσει πώς εξηγεί το ρεύμα επαναπατρισμού ορθόδοξων χριστιανών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία. «Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά είναι προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν», σημείωσε ο Κύριλλος και πρόσθεσε, «προς το παρόν δεν έχουμε ένα καυτό θέμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικές διαιρέσεις και να προκαλέσει βαθιές, ασυμβίβαστες αντιφάσεις».

Τέλος, ο προκαθήμενος της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει ωφεληθεί  από την υγιή πολυφωνία η οποία «δεν καταστρέφει τα θεμέλια της ανθρώπινης και… πνευματικής ζωής».

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο Πατριάρχης Μόσχας στην τηλεοπτική του συνέντευξη ήταν αυτό της συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου. «Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τη συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου ως γάμο», ξεκαθάρισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος. Πρόσθεσε:  «Εδώ είναι ένα απλό πράγμα: η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί και δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τη νεοσύστατη ιδέα του γάμου ομόφυλων ατόμων. Θεωρούμε τη συμβίωση από άτομα του ίδιου φύλου ως μεγάλη αμαρτία». Ανέφερε επίσης ότι η δυτική εκκλησία είναι «ιδιαίτερα ευάλωτη» σε ζητήματα που σχετίζονται με γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι ο 16ος πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας. Τον Ιανουάριο του 2009, το Τοπικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον εξέλεξε Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας και την 1η Φεβρουαρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Πηγή: RT News, Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα