ΑΘΗΝΑ
13:24
|
26.04.2024
Ευρηματικός και εξαιρετικά μετριόφρων αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευρηματικός και εξαιρετικά μετριόφρων αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατά τη διάρκεια ετήσιου συνεδρίου για τις βρετανικές επιχειρήσεις το πρωί της Δευτέρας (22/11), δεν δίστασε να ανατρέξει στο αγαπημένο του παιδικό τηλεοπτικό show αλλά και να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον . . . Μωυσή.

Ψάχνοντας τις σημειώσεις του και ζητώντας επανειλημμένα συγγνώμη ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε: «Χθες πήγα, όπως πρέπει όλοι να κάνουμε, στο Peppa Pig World» και συμπλήρωσε ρωτώντας: «Ποιοι έχετε βρεθεί εκεί; … Όχι αρκετοί. Ήμουν διστακτικός αλλά το λάτρεψα», είπε εξηγώντας πως ο κόσμος αυτού του κινούμενου σχεδίου είναι ένα μέρος που του ταιριάζει επειδή έχει ασφαλείς δρόμους, πειθαρχία στα σχολεία και δίνει μεγάλη έμφαση στα νέα συστήματα μαζικής μεταφοράς. «Με εκπλήσσει που δεν έχετε πάει», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Πέραν όμως όλων αυτών η Πέππα το γουρουνάκι αποδεικνύει τη δύναμη της βρετανικής δημιουργικότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον. «Ποιος θα πίστευε ότι ένα γουρούνι που μοιάζει με πιστολάκι μαλλιών ή ίσως χειρότερα ένα πιστολάκι μαλλιών σε στιλ Πικάσο, ένα γουρούνι που απορρίφθηκε από το BBC τώρα θα εξαγόταν σε 180 χώρες με θεματικά πάρκα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Μια επιχείρηση που φέρνει 6 δις λίρες στη χώρα και συνεχίζει να μετράει. Πιστεύω ότι η Πέππα το γουρουνάκι είναι μια πραγματική μεγαλοφυΐα και καμιά άλλη κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα σκεφτόταν κάτι αντίστοιχο», κατέληξε ο Τζόνσον, σε μια ομολογουμένως ξεχωριστή ομιλία.

Ακόμη ένας Μωυσής;

Στη συνέχεια, ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ένα ρεσιτάλ μετριοφροσύνης και αναφερόμενος στο σχέδιο μετάβασης σε μια οικονομία πλήρως απεξαρτημένη από τον άνθρακα έως το 2050 το οποίο δημοσιοποίησε προ ολίγων εβδομάδων, δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον προφήτη Μωυση που κατέβηκε το «Όρος Σινά της γραφειοκρατίας».

Διαβολική σύμπτωση, η εν λόγω παρομοίωση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη με τον Έλληνα Μωυσή της πολιτικής Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που γεννά απορίες για το αν υπάρχει κάποιου είδους τεχνογνωσία που μοιράζεται η ευρωπαϊκή Δεξιά ή αν το επιτελείο Τζόνσον εμπνέεται από τις πρακτικές των ελληνικών ΜΜΕ.

Τέλος, ο Τζόνσον δεν δίστασε να εκθειάσει τα αυτοκίνητα Tesla, λέγοντας πως έχουν καλύτερη επιτάχυνση από τις Ferrari σε νεκρό χρόνο.

Ο χαοτικός λόγος του Μπόρις Τζόνσον επικρίθηκε από την Ρέιτσελ Ριβς του Εργατικού Κόμματος. «Δείχνει πόσο χαλαρά αντιμετωπίζει τις βρετανικές επιχειρήσεις καθώς και την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη αυτών. Κανένας δεν γελούσε γιατί δεν είναι πια αστείο», σχολίασε η Ριβς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα