ΑΘΗΝΑ
14:05
|
17.05.2024
Στην σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται ότι το θέμα της ενέργειας εθίγη «με πρωτοβουλία του Μάριο Ντράγκι».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει σε μακροπρόθεσμη βάση και αδιαλείπτως την Ευρώπη με φυσικό αέριο, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει και με την αξιοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. 

Αυτό ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία του Μάριο Ντράγκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις μεν, αλλά και θέματα ενέργειας και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στην σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται ότι το θέμα της ενέργειας εθίγη «με πρωτοβουλία του Μάριο Ντράγκι».

Υπενθυμίζεται πως η χρήση του αγωγού Nord Stream 2 για την ώρα τουλάχιστον έχει μπει στον πάγο, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, η θυγατρική που πρόκειται να εκμεταλλευτεί το γερμανικό τμήμα του αγωγού δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι «ανεξάρτητος φορέας εκμετάλλευσης μεταφοράς».

Ο ίδιος φορέας επισήμανε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να πιστοποιηθεί μόνο «αν αυτός ο φορέας ήταν οργανωμένος σε νομική μορφή σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία».

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι-Πούτιν έγινε σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας είναι τεταμένες λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και της προσφυγική κρίσης στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συμφωνία του Μινσκ και τη Συμφωνία της Νορμανδίας, κατηγορώντας το Μινσκ ότι «κάνει προκλητικά βήματα ώστε να κλιμακωθεί η κρίση στον Ντόνμπας», την ανατολική Ουκρανία.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν εφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία, ενώ η Βρετανία υποστηρίζει το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, ενέργειες που αναγκάζουν με τη σειρά του στο Μινσκ «να προκαλεί».

Πηγές: TASS, Domani

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Ενισχύσεις στη Νέα Καληδονία λόγω των ταραχών-Ανάμειξη του Μπακού «βλέπει» το Παρίσι

Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος της Β. Μακεδονίας προς την Ε.Ε. αν δεν σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα