ΑΘΗΝΑ
16:48
|
05.12.2023
Πρόταση από τον Αμερικανό πρόεδρο για δεύτερη θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόδειξη ότι η διοίκηση Μπάιντεν επιθυμεί πολιτική συνέχειας από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, αποτελεί η πρόταση από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για δεύτερη θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην ηγεσία της Fed.

«Η Αμερική χρειάζεται σταθερή, ανεξάρτητη και αποτελεσματική ηγεσία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Γι’ αυτό θα προτείνω τον Τζερόμ Πάουελ για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο του Συμβουλίου των Διοικητών του Συστήματος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τον Λάελ Μπράιναρντ ως Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Διοικητών», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν μέσα από τον προεδρικό λογαριασμό στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, για τη θέση του αντιπροέδρου της Fed προτείνεται ο Λάελ Μπράιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed και ένας εκ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου.

Ο διορισμός των Πάουελ και Μπράιναρτ θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, όπου οι θέσεις είναι εξίσου μοιρασμένες μεταξύ των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Ο 68χρονος Ρεπουμπλικανός Τζερόμ Πάουελ ηγείται της Fed από το 2018, αφότου επελέγη από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι ενέργειές του στη διάρκεια της κρίσης που συνδέθηκε με την Covid-19 χαιρετήθηκαν και από τα δύο κόμματα, αν και υπήρξαν βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος που ζήτησαν την αντικατάστασή του. 

Πηγές: The Hill

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Εκτός» η Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

Βρετανία: Αναδιατυπώνει τη συμφωνία για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρουάντα

«Η Παλαιστίνη δεν θα πεθάνει ποτέ» τραγουδά ο ράπερ Lowkey και λογοκρίνεται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα