ΑΘΗΝΑ
23:22
|
27.06.2024
To κόστος από τη μεριά της αεροπορικής εταιρίας Delta Airlines στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους κυμαίνεται μηνιαίως στα 200 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφορμή για νέα επιβάρυνση των εργαζομένων με κόστη που αφορούν την περίθαλψή τους, αξιοποιώντας τη στάση τους απέναντι στους εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού covid-19, ψάχνουν και βρίσκουν (δίχως ιδιαίτερη δυσκολία) οι εργοδότες στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας Delta Air Lines  που ανακοίνωσε πως αναδρομικά από 1η Νοέμβρη οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι θα επιβαρύνονται με 200 δολάρια μηνιαίως για τα ασφάλιστρα υγείας.

Αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν πως το 75% του εργατικού δυναμικού της αεροπορικής εταιρίας είναι εμβολιασμένο. Δικαιολογούν ωστόσο την απόφαση για την επιβάρυνση σε βάρος των εργαζομένων αναφέροντας πως για κάθε υπάλληλο της εταιρίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό, η εταιρία καλείται να αντιμετωπίσει έξοδα ύψους 50.0000 δολαρίων.

Σε εσωτερικό υπόμνημα της εταιρίας που απευθύνεται προς τους εργαζόμενους  και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, αναφέρεται πως κανένας από το προσωπικό που χρειάστηκε νοσηλεία για covid-19 δεν ήταν εμβολιασμένος. Είχε δε και τότε επισημανθεί το «οικονομικό βάρος» που δημιουργείται από τους ανεμβολίαστους σε βάρος της εταιρίας, που και αυτή (όπως και πολλές μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρίες κατά την περίοδο της πανδημίας) υπέστησαν μεγάλες απώλειες κερδών λόγω των διαδοχικών λοκντάουν του 2020.

Και άλλοι μεταθέτουν τα κόστη στους ανεμβολίαστους

Δεν είναι μόνον η Δέλτα Ερλάινς που στρέφεται στη «λύση» μετάθεσης του οικονομικού βάρους της περίθαλψης στους ανεμβολίαστους.

Από τον χρηματοπιστωτικό, τραπεζικό γίγαντα JP Morgan Chase, ως την αλυσίδα παντοπωλείων από την Γιούτα, Harmons, όλοι μεταθέτουν τα πρόσθετα κόστη περίθαλψης ως επιπλέον ασφάλιστρα στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη έρευνα της εταιρίας Society for Human Resource Management διαπίστωσε πως το λιγότερο από το 1% εργοδοτικών εταιριών αύξησαν τα ασφάλιστρα υγείας στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους και πως το 13% (ανάμεσά τους οι πιο μεγάλες εταιρίες) προσανατολίζεται να το κάνει το επόμενο διάστημα.

Ο ομοσπονδιακός νόμος επιτρέπει στις εταιρίες να χρεώνουν στους υπαλλήλους διαφορετικά ποσά για ιατρική περίθαλψη αρκεί να το κάνουν αυτό μέσω ενός προγράμματος που να προωθεί υγιή πρότυπα διαβίωσης και να δρα προληπτικά ως ασπίδα κατά ασθενειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα