ΑΘΗΝΑ
03:27
|
05.10.2024
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε το πρωί στην διακομματική επιτροπή για τη Θράκη πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος και όχι η Ελλάδα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε «διαστρέβλωση του λόγου του» απέδωσε το απόγευμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το σάλο που προκλήθηκε σήμερα όταν κατά την πρότερη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα των μουφτήδων με τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα που υπάρχει επίσημη θρησκεία.

Αδιανόητη πρόκληση από τον βουλευτή, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι  ... | Πολιτική Ειδήσεις

«Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας – Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος.

Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε ότι «γίνεται αλαλούμ» με τους δύο μουφτήδες, λέγοντας πως «στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι» ενώ «εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Τις εντυπώσεις επιχείρησε να διασκεδάσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι «προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Ωστόσο η παρέμβασή του δεν απέτρεψε τις έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης που χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις επίμαχες δηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα