ΑΘΗΝΑ
03:02
|
17.01.2022
Το ΕΣΥ μετατρέπεται και επίσημα σε σύστημα μίας νόσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έγγραφη οδηγία στα νοσοκομεία και τις κατά τόπους ΥΠΕ για τον περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως και 80%, έστειλε χθες Δευτέρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Από την οδηγία, που αφορά και τις ιδιωτικές κλινικές, εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία», ενώ αναφέρεται πως συνεχίζονται τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

ΔΗΠΑΚ: Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) επισημαίνει ότι «την ίδια ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει για μια ακόμα φορά με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, εξίσου φονική φαίνεται να γίνεται και η “πανδημία” της λοιπής νοσηρότητας πλην Covid.»

«Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων χωρίς ορατή προοπτική να χειρουργηθούν για χρόνια σημαντικά πρόβλημα. Καταδικάζονται σε σοβαρή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους ή ωθούνται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα για να χειρουργηθούν. Ποιος δε θυμάται την τεράστια αύξηση κερδών των ιδιωτικών κλινικών από τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία στην προηγούμενη έξαρση της πανδημίας;» επισημαίνει η Κίνηση.

«Εδώ και τώρα επιτέλους πρέπει να ενισχυθούν με το αναγκαίο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία. Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί που έχουν εκδηλώσει επιθυμία για θέση στο ΕΣΥ. Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν. Εδώ και τώρα Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό, για να δοθεί η μάχη της πανδημίας. Καμία περιστολή των ήδη μειωμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Σεισμός στη Χαλκιδική: Θα χρειαστούν μέρες για να εκτιμηθεί η σεισμική ακολουθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα