ΑΘΗΝΑ
14:09
|
28.11.2021
Η ατυχής στιγμή σε ομιλία του αυτοανακηρυγμένου «μεταβατικού» προέδρου της Βενεζουέλας που έγινε viral.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αναγνωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, βρισκόταν εν μέσω μιας γεμάτη πάθος ομιλίας του όταν ο θυρεός από πίσω του κατέρρευσε και σωριάστηκε πάνω στη σκηνή. Εκείνη τη στιγμή ο Γκουαϊδό απαντούσε σε ερώτηση. Η πτώση του θυρεού απαθανατίστηκε, αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral. Ένας χρήστης στο Twitter σχολίασε: «Όταν παίζεις θέατρο και πέφτουν οι μάσκες».

Ο αντιπολιτευόμενος Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε «μεταβατικός πρόεδρος» τον Ιανουάριο του 2019 αποκηρύσσοντας ως «δικτάτορα» τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο. Αποπειράθηκε χωρίς επιτυχία να καταλάβει την εξουσία στο Καράκας πρώτα με τη στήριξη της κυβέρνησης Τραμπ και σήμερα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Τον Ιανουάριο του 2021 σε κοινή δήλωσή τους οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστησαν σαφές ότι δεν θεωρούν τον Χουάν Γκουαϊδό προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας αλλά μέρος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Η ομιλία Γκουαϊδό με την πτώση του θυρεού πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, μία ημέρα μετά τη σαρωτική νίκη του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος στις περιφερειακές εκλογές. Το κυβερνών κόμμα κέρδισε 20 από τις 23 θέσεις κυβερνητών και τη δημαρχία του Καράκας. Για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Χουάν Γκουαϊδό είπε: «τώρα είναι η ώρα της περισυλλογής, της ενότητας και της δουλειάς» για τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που πρέπει να βάλουν στην άκρη «τους εγωισμούς και να συνεργαστούν για την ανατροπή του δικτάτορα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν το εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για «νοθεία» υπέρ του Μαδούρο ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να στηρίζει τον Γκουαϊδό και την επιβολή κυρώσεων στο Καράκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για νέο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον»;

Κουτσούμπας: Η δήθεν «πράσινη μετάβαση» εκτοξεύει την τιμή της ενέργειας

Μήνυμα ΥΠΕΞ για την Ημέρα της Μεσογείου

Βουλεύτρια πήγε με ποδήλατο στο νοσοκομείο για να γεννήσει για δεύτερη φορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα