ΑΘΗΝΑ
06:38
|
23.10.2024
Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η απογραφή του πληθυσμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η απογραφή του πληθυσμού με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Θάνο Θανόπουλο, να καλεί τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη λάβει τον κλειδάριθμο «να δείξουν υπομονή».

Διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομή των φακέλων και προανήγγειλε από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ πως θα δοθεί παράταση για να ολοκληρώσουν οι πολίτες τη διαδικασία της αυτοαπογραφής.

Σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο τα δύσκολα αναμένονται στα σπίτια όπου θα γίνει κατά πρόσωπο η διαδικασία, όπου είναι πιθανό να ζουν άτομα που δεν επιθυμούν να απογραφούν καθόλου.

Πρόσθεσε ότι η απογραφή του 2021 είναι πάρα πολύ δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και λόγο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τις στατιστικές εκτιμήσεις ο πληθυσμός της χώρας μας αναμένεται μειωμένος κατά 150.000 με 20.000 άτομα. Τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής μετά τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις, αναμένονται στους δύο με τρεις πρώτους μήνες του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραιτήθηκε, εν μέσω σκανδάλου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του Προέδρου της Βραζιλίας

Ένας σκύλος στην κορυφή της πυραμίδας της Γκίζας (video)

Ουκρανός στρατεύσιμος «αυτοκτόνησε» σε στρατολογικό γραφείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα