ΑΘΗΝΑ
12:44
|
18.05.2022
«Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, κλιμακώνει την βδομάδα δράσης για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας που ορίστηκε από τις 22 έως τις 28 Νοέμβρη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

«Χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να βγούμε μπροστά, εμείς οι εργαζόμενοι και να διεκδικήσουμε άμεσα την λήψη μέτρων ενίσχυσης για το σύστημα υγείας, την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού. Να παλέψουμε για μετρά υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλείας, για να αλλάξει η κατάσταση στα ΜΜΜ στην πόλη μας» τονίζει το Συνδικάτο που εκφράζει και την αλληλεγγύη του στους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά την μάχη με την πανδημία μέσα στα νοσοκομεία.

«Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τους νεκρούς μας σαν αριθμούς, δεν δεχόμαστε οι άρρωστοί μας να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους μια σειρά εργατικά σωματεία της πόλης που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης διεκδικούν: 

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών. Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων. 
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα αρκετές χιλιάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάπτυξη νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο και πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει. Άμεσο άνοιγμα του «Παναγία» και του «Λοιμωδών» για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας. 
  • Επίταξη 120 κλινών ΜΕΘ και των τουλάχιστον 1.000 κλινών νοσηλείας που έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης. Επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων. 
  • Πρόσληψη εκπαιδευτικών και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σρι Λάνκα: Συλλήψεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος

Διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Εμβολιασμοί: Τρίτη δόση για τους εφήβους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα