ΑΘΗΝΑ
22:17
|
08.05.2024
Στόχος της αποδέσμευσης 50 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου σε συντονισμό με χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα είναι η μείωση της διεθνούς τιμής πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι να διαθέσει στην αγορά 50.000.000 βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να μεταβάλλει την άκαμπτη στάση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών (με πρώτη τη Σαουδική Αραβία) του ΟΠΕΚ και να αυξήσουν την παραγωγή «μαύρου χρυσού» με την προσμονή ότι θα πέσουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου που σήμερα κυμάνθηκαν κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Το πρωτότυπο σε αυτή την κίνηση είναι πως για πρώτη φορά στα χρονικά οι ΗΠΑ συντόνισαν την κίνησή τους  με άλλες χώρες που θεωρούνται από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς υδρογονανθράκων παγκοσμίως όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται πως μετά τις διπλωματικές προσπάθειες του προέδρου Μπάιντεν, θα προχωρήσουν στην διάθεση πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποτελέσματα και οι παραπάνω χώρες σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Τονίζεται πως ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι έτοιμος «να αναλάβει επιπρόσθετη δράση» εάν χρειαστεί και είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες σε συνεργασία με τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσει επάρκεια στον ανεφοδιασμό Ενέργειας κατά την διαδικασία «εξόδου από την πανδημία».

H αλήθεια πάντως είναι πως τον πρόεδρο Μπάιντεν απασχολεί ιδιαίτερα η χαμηλή δημοτικότητά του σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μεταξύ άλλων και λόγω του πληθωρισμού που είναι πλέον πάνω από 6^ και του υπερδιπλασιασμού (από το 2020) της τιμής των καυσίμων στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα