ΑΘΗΝΑ
03:03
|
26.06.2024
Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός του Βελγίου και τέσσερις υπουργοί που είχαν συνάντηση μαζί του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Βέλγιο. Τέσσερις Βέλγοι υπουργοί, και ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρου, μπήκαν εθελοντικά σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

«Ο Καστέξ, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, διαγνώσθηκε θετικός και θα μπει οικειοθελώς σε αυτοαπομόνωση για 10 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Γάλλου Πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, και αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βέλγιο, ο Καστέξ ενημερώθηκε πως η 11χρονη κόρη του είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό.

Ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης, τέσσερις υπουργοί της Βελγικής κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντρ Ντε Κρου που είχαν επαφές μαζί του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, τέθηκαν προληπτικά σε αυτοαπομόνωση και θα εξεταστούν αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τον Βέλγο κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο 56χρονος Γάλλος πρωθυπουργός, είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 18 Ιουνίου και δεν ήταν ακόμα επιλέξιμος για την τρίτη δόση, καθώς στη χώρα η σναμνηστική δόση αφορά τους άνω των 65 ετών, παρόλο που συμβουλευτική επιτροπή παροτρύνει να επεκταθεί το μέτρο στους άνω των 40.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρωθυπουργός μπαίνει σε απομόνωση επειδή είχε επαφή με κρούσμα της Covid-19, όμως για πρώτη φορά διαγιγνώσκεται θετικός. Τον Ιούνιο αυτοαπομονώθηκε όταν βρέθηκε θετική η σύζυγός του. Τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν «στενή επαφή» του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και, λίγους μήνες νωρίτερα, του Κριστιάν Πριντόμ, του προέδρου του Γύρου της Γαλλίας, όταν ασθένησαν από την Covid-19.

Πηγή: Russia Today, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα