ΑΘΗΝΑ
01:30
|
26.06.2024
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 111.000 κρούσματα Covid και 4.849 θανάτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κίνα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των δόσεων που έχουν χορηγηθεί σε πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα να φτάσει σχεδόν τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Τα τελευταία στοιχεία για το εμβόλιο, που εκδόθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, έρχονται καθώς η χώρα αναφέρει μόλις 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Η Κίνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει τον υψηλότερο συνολικό αριθμό εμβολιασμών από την έναρξη της πανδημίας, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη μείωση των σοβαρών λοιμώξεων προκειμένου να αποτρέψει τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, η Κίνα έχει καταγράψει συνολικά περίπου 111.000 κρούσματα Covid και 4.849 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο.

Παράλληλα το Πεκίνο συνεχίζει τις δωρεές εμβολίων σε άλλες χώρες, με τελευταία την παράδοση φορτίου, στις αρχές Νοέμβρη, με δόσεις του εμβολίου CoronaVac στον Ισημερινό, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες άμεσα θα διατεθούν ακόμα ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου στην Μαλαισία.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Στο Ναύπλιο οι παιδίατροι είναι είδος υπό εξαφάνιση

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Τηλεϊατρική και ψηφιοποίηση υγείας ως το τέλος του 2025 υπόσχεται η Αγαπηδάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα