ΑΘΗΝΑ
04:22
|
24.04.2024
Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, λέει ότι έχει πέσει θύμα υποκλοπών από εγχώριες και ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλιρ Μέτα, πρόεδρος της Αλβανίας, κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή πως όλες του οι συνομιλίες παρακολουθούνται από εγχώριες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ο Αλβανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι παρόλο που γνώριζε τι συμβαίνει δεν έκανε τίποτε αφού δεν είχε κάτι για να κρύψει.

Οι δηλώσεις του αυτές ήρθαν ως απάντηση στην αναβολή των τοπικών εκλογών της 13ης Οκτωβρίου, τις οποίες είχε προηγουμένως προγραμματίσει ο ίδιος για τις 30 Ιουνίου.

«Ήμουν σε αεροπλάνο όταν τηλεφώνησα στον Ρούτσι να ακυρώσει τις τοπικές εκλογές στις 30 Ιουνίου. Δεν είχα χρόνο για συνάντηση με τα κόμματα και σκέφτηκα να μιλήσω μόνο με τον Ρούτσι. Φυσικά, δεν του τα είπα όλα γιατί το τηλέφωνό μου υποκλέπτονταν από όλους, εγχώριες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό.» «Είμαι περήφανος που δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε ο Μέτα.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή μίλησε επίσης και για τις σχέσεις του με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, όταν ο ίδιος ήταν αρχηγός του Κινήματος για τη Σοσιαλιστική Ενσωμάτωση, και βοήθησε να εξασφαλιστεί η νίκη των Δημοκρατικών, το 2005 και το 2009.

«Έχω στενές σχέσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα, διότι είμαι ένας από τους πρώτους 30 μαθητές του κινήματος του Δεκέμβρη, αλλά δεν έχω καμία υποχρέωση να φέρω το κόμμα αυτό στην εξουσία αν δεν το θέλει. Ο Ίλιρ Μέτα δεν έχει καθήκον να φέρνει πάντα το Δημοκρατικό Κόμμα στην εξουσία. Δεν έχω καμία υποχρέωση να αντιμετωπίσω τα προβλήματα του Δημοκρατικού Κόμματος», σημείωσε ο Αλβανός πολιτικός.

ΠΗΓΗ: Slobodenpecat.mk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα