ΑΘΗΝΑ
00:17
|
25.04.2024
Από τη λίστα μαρτύρων που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα απουσιάζει το όνομα του Στέλιου Πέτσα!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξεταστική επιτροπή για τις «λίστες Πέτσα» χωρίς τον Στέλιο Πέτσα δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), σε μια κίνηση που τόσο η αξιωματική όσο κι η ελάσσων αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν μεθοδική απαξίωση των εργασιών.

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια της πλειοψηφίας (Αικατερίνη Παπακώστα – Παλιούρα) αρκέστηκε να ζητήσει μόνο την κλήση των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, του ΕΣΡ, της ΕΙΗΕΑ, της Initiative Media και της Edelman και αρνήθηκε την κλήση υπουργών.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στις πρώτες θέσεις του καταλόγου μαρτύρων περιλαμβάνει το νυν αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη αλλά και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να αξιώσει την κλήση στελεχών της διαφημιστικής και δημοσκοπικής αγοράς αλλά και της εταιρίας που ανέλαβε την οργάνωση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον Covid-19.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του. Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τι εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως η τελική απόφαση για τους μάρτυρες που θα κληθούν ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής. Χθες, η ΝΔ έδειξε τον τρόπο που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, αρνούμενη να δεχτεί διακομματικό προεδρείο με επίκληση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Τα μέλη του προεδρείου αναδείχθηκαν με ψηφοφορία. Πρόκειται για τους Γ. Κεφαλογιάννη, Ν. Υψηλάντη και Γ. Μελά που αναλαμβάνουν καθήκοντα προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα αντίστοιχα.

Πηγές: ΕΡΤ, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα