ΑΘΗΝΑ
22:58
|
13.08.2022
Η Google υποχρεώνει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν είτε επιστρέψουν στο γραφείο είτε όχι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Google ανακοίνωσαν χθες (Τρίτη, 23/11) την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να φέρει τους εργαζόμενους πίσω στο γραφείο.

Το μανιφέστο, το οποίο υπέγραψαν 600 υπάλληλοι της Google, ζητά από τους υπεύθυνους να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή. Καλεί επίσης τους υπαλλήλους «να αντιταχθούν στην εντολή ως θέμα αρχής» και τους λέει να μην αφήσουν την πολιτική αυτή να αλλάξει την απόφασή τους εάν έχουν ήδη επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός ζήτησε από τους εργαζόμενους της να ενημερώσουν το στάτους εμβολιασμού τους στα εσωτερικά της συστήματα είτε σχεδιάζουν να προσέλθουν στο γραφείο είτε όχι. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι όσοι έχουν συνάψει κρατικές συμβάσεις, άμεσα ή έμμεσα, οφείλουν να εμβολιαστούν, ακόμα και αν εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια όπως διατείνεται να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων έναντι στην πανδημία.  

Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος Σούνταρ Πιτσάι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα απαιτούσε εμβολιασμό για όσους επιστρέφουν στα γραφεία. Τον Οκτώβριο, ο Πιτσάι είπε ότι τα γραφεία του San Francisco Bay Area, κοντά στα κεντρικά του γραφεία, ήταν γεμάτα έως και 30%, ενώ τα γραφεία της Νέας Υόρκης είχαν σχεδόν τους μισούς υπαλλήλους πίσω. Πρόσθεσε τότε ότι οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να πείσει τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν. Για παράδειγμα, έχει ανακοίνωσε ένα μπόνους 5.000 δολαρίων για τους υπαλλήλους του data center των ΗΠΑ.

Η πρακτική της εταιρίας έρχεται στο φόντο της πρόσφατης απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απευθυνόμενος στις εταιρείες που έχουν πάνω από 100 υπαλλήλους απηύθυνε «τελεσίγραφο» για υποχρεωτικό εμβολιασμό ή εβδομαδιαία τεστ, με τις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται να ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις ύψους σχεδόν 14.000 $ ανά παράβαση.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λιακούλη: Η κυβέρνηση κούνησε οριστικά το μαντήλι στους δημοκρατικούς πολίτες

Προηγείται ο Οντίνγκα στην προεδρική κούρσα της Κένυας

Ποιοι θέλουν πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία; Ο ρόλος της Μαύρης Διεθνούς

Εξιτήριο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα