ΑΘΗΝΑ
23:29
|
23.04.2024
Οι απειλές, αν και αδιόρατες, εκτοξεύονται με αφορμή το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ δεν θα παρακολουθούν άπραγες το Ιράν σε περίπτωση που φθάσει λίγο πριν το σημείο δημιουργίας πυρηνικού όπλου προειδοποίησε απόψε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το Ιράν,Μπομπ Μάλεϊ σε συνέντευξη που έδωσε στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (ΝPR) με αφορμή την επανέναρξη των συνομιλιών στη Βιέννη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία του 2015, τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου.

Εικόνα

Ο Μάλεϊ ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει σε ποια ακριβώς αντίποινα θα προβούν οι ΗΠΑ σε αυτήν την περίπτωση, αν και ο τρόπος που διατύπωσε την απειλή θύμισε τις πολεμικές ιαχές που βγάζουν το τελευταίο διάστημα Ισραηλινοί κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι οι οποίοι αντιτίθενται σφόδρα στην προοπτική αναβίωσης της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Παρόλα αυτά ανέφερε ότι εάν οι Ιρανοί δεν επανέλθουν στη συμφωνία του 2015, τότε θα καταβληθούν «διπλωματικές και άλλες» προσπάθειες «για να αντιμετωπιστούν οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν».

Οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στη Βιέννη σταμάτησαν στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ενόψει των τότε ιρανικών προεδρικών εκλογών. Στη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών οι τρεις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) και οι Ρωσία και η Κίνα συνέχισαν τις διαβουλεύσεις με τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να διατηρήσουν τις προοπτικές αναβίωσης της συμφωνίας του 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα