ΑΘΗΝΑ
23:11
|
19.04.2024
Ούτε 7,5 ώρες στην εξουσία δεν παρέμεινε η 54χρονη Άντερσον καθώς η καταψήφιση του προϋπολογισμού και η αποχώρηση των Πρασίνων την ανάγκασαν σε παραίτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αξιώσεις μία καλή θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την πιο σύντομη πρωθυπουργική θητεία των τελευταίων δεκαετιών διεκδικεί η 54χρονη Μαγκνταλένα Άντερσον.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας έμελλε να διαγράψει πορεία στην εξουσία διάρκειας περίπου επτά με 7,5 ώρες. Ο λόγος; Η καταψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού που είχε καταθέσει στη βουλή η κυβέρνηση.

Η καταψήφιση του προϋπολογισμού προκάλεσε την αποχώρηση των Πρασίνων από την κυβέρνηση με το ηγετικό στέλεχος των οποίων, Μάρτα Στεβένι, να εξηγεί πως «δεν είναι δουλειά του κόμματος των Πρασίνων να εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι Σουηδοί Δημοκράτες. Η εξέλιξη προκάλεσε και την παραίτηση της πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον εξήγησε πως θέλησε με την παραίτησή της να τιμήσει την κοινοβουλευτική «παράδοση» που θέλει μία κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν αποχωρεί ένα από τα κόμματα που την συγκροτούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα