ΑΘΗΝΑ
04:22
|
22.05.2024
Ως σήμερα το υπουργείο δεν έχει διευκρινίσει αν ο Τάισον έχει ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαλάουι ζήτησε επίσημα χθες, Τρίτη (24/11), από τον θρύλο της πυγμαχίας Μάικ Τάισον να γίνει πρεσβευτής της νεοσύστατης βιομηχανίας κάνναβης του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Γεωργίας της αφρικανικής χώρας.

Ειδικότερα, ο επιβεβαίωσε πως το αρμόδιο υπουργείο απέστειλε την 1η Νοεμβρίου επιστολή στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «το Μαλάουι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνο του σε αυτήν την περίπλοκη βιομηχανία και χρειάζεται έναν συνεργάτη». Στη συνέχεια της επιστολής ζητείται επίσημα από τον Τάισον να γίνει ο πρεσβευτής του τομέα της κάνναβης στην υφήλιο για λογαριασμό του Μαλάουι.

Ως σήμερα το υπουργείο δεν έχει διευκρινίσει αν ο Τάισον έχει ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών -γνωστός και με το προσωνύμιο Iron Mike- έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία με το εμπόριο κάνναβης για φαρμακευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Το Μαλάουι εντάχθηκε στη λίστα των αφρικανικών χωρών που επιτρέπουν τη φαρμακευτική χρήση κάνναβης στις αρχές του 2020, εν μέρει για να αντισταθμίσει την απότομη μείωση της παραγωγής καπνού της χώρας. Η κάνναβη, που περιγράφεται από μερικούς ως «χρυσός του Μαλάουι», καλλιεργούνταν παράνομα για χρόνια πριν από την έγκρισή της το 2020.

Πηγές: Africanews, France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα