ΑΘΗΝΑ
12:22
|
16.01.2022
Πρόκειται για ένα από τα δύο μόλις χειρόγραφα με σημειώσεις του μεγάλου θεωρητικού φυσικού πάνω στη θεωρία της σχετικότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ένα χειρόγραφο με υπολογισμούς που έκανε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν στην πορεία του για την διατύπωση της θεωρίας της σχετικότητας πουλήθηκε, σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι, έναντι του ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ για επιστημονικό έγγραφο.

Πρόκειται για ένα από τα δύο μόλις χειρόγραφα με σημειώσεις του μεγάλου θεωρητικού φυσικού πάνω στη θεωρία της σχετικότητας, που δημοσιεύθηκε το 1915 και άλλαξε την οπτική της ανθρωπότητας για τον χώρο, τον χρόνο και τη βαρύτητα.

Το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι της περιόδου 1913 – 1914 και γράφτηκε από τον Αϊνστάιν και τον Μισέλ Μπέσο, έναν Ελβετό μηχανικό και συνεργάτη του Αϊνστάιν, δια βίου φίλο και έμπιστό του, ο οποίος και το διέσωσε.

Το χειρόγραφο περιέχει, υπολογισμούς με μαύρο στυλό για την μετέπειτα θεωρία της σχετικότητας. 26 από αυτές γράφτηκαν από τον Αϊνστάιν και 25 από τον Μπέσο, μαζί με τρεις σελίδες με λήμματα που γράφτηκαν και από τους δύο, και θεωρείται επίσης πολύτιμη καταγραφή της σχέσης του μεγάλου θεωρητικού επιστήμονα με τον Ελβετό μηχανικό.

Η δημοπρασία προσέλκυσε συλλέκτες απ’ όλον τον κόσμο, ωστόσο, ο αγοραστής του 54σέλιδου εγγράφου δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τον περασμένο Μάιο, μια επιστολή του Αϊνστάιν που περιείχε την πιο διάσημη εξίσωση της θεωρίας, E=mc², πωλήθηκε για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς γουρουνιού σε άνθρωπο χαρίζει ελπίδες

Άλμπερτ Μπουρλά: Προτιμήσεις

Έρευνα: Κίνδυνος για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά λόγω Covid-19

Νότια Αφρική: Λιγότερη σοβαρή η «Ο» και για τους ανεμβολίαστους σύμφωνα με μελέτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα