ΑΘΗΝΑ
07:10
|
27.04.2024
Διψήφια η «ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντική ενίσχυση για το ΚΙΝΑΛ. Μεγάλη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων της Νέα Δημοκρατίας (ΝΔ) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων και σημαντική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) καταγράφεται στη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πρώτου.

Αναλυτικά, και με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Ακολουθεί με διψήφιο ποσοστό (10%) το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 9,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, ενώ το 7,5% απάντησε «άλλο».  

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 32%.

Μεγάλη ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά 

Παράλληλα, την ανησυχία τους για τη στάση της Τουρκίας εκφράζουν πάνω από του 6 στους 10 Έλληνες. Συγκεκριμένα, στην ερωώτηση πόσο τους ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα γενικότερα, το 62% συνολικά (από 60% συνολικά στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου ) απαντά πολύ (34%) και αρκετά (28%). Το 17% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί «μέτρια» το 18% των πολιτών μέτρια, ενώ το 14% συνολικά «λίγο» (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (8%). 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα