ΑΘΗΝΑ
13:51
|
28.11.2021
Πλήθος κόσμου στη φεμινιστική διαδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πλήθος κόσμου, άτομα, οργανώσεις, φεμινιστικές συλλογικότητες και νεολαία πραγματοποιήθηκε η φεμινιστική διαδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Με συνθήματα ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις και αιτήματα για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις γυναίκες οι διαδηλώτριες ξεκίνησαν την πορεία αφού παρακολούθησαν δρώμενο όπου και διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων των γυναικοκτονιών μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με μία θεατρική παρουσίαση.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τις φεμινιστικές συλλογικότητες και τις οργανώσεις και τα άτομα που πλαισιώνουν την πορεία ήταν:

«Τέρμα η βία, τέρμα ο σεξισμός, ούτε μία λιγότερη από εδώ και μπρος», και «στο δρόμο στο σπίτι στα μάσα στη δουλειά μας κάτω τα χέρια από τα σώματά μας».

Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη στήριξης των θυμάτων έμφυλης βίας μέσα από την ενίσχυση των κατάλληλων δομών από το κράτος, οι οποίες είναι εμφανώς υποβαθμισμένες: «Μονάδες υποστήριξης δομές φιλοξενίας, εδώ και τώρα στήριξη στα θύματα της βίας».

Φυσικά, από μία τέτοια διαδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και διακριτή αναφορά στην Ελένη Τοπαλούδη: «Ποτέ μη ξεχαστεί τι ‘κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό φεμινιστικές συλλογικότητες όπως η «Sabbat – Burn the rich not the witch» και «Witches of the South», η «Συνέλευση για την 8η Μάρτη», καθώς και φεμινιστικές ομάδες του αναρχικού χώρου, και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αλλά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Πανό έχει και η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή».

Πηγές: Αυγή, Έθνος, ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα ΥΠΕΞ για την Ημέρα της Μεσογείου

Κοινό άρθρο Δένδια, Μπορέλ και Ουρπιλάινεν για την ισότητα των φύλων

«Συγγνώμη» από την Ολλανδία για την κακοποίηση των τρανς και ίντερσεξ προσώπων

Η Ονδούρα στις κάλπες με εκκλήσεις για ηρεμία και διαφάνεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα