ΑΘΗΝΑ
12:00
|
01.12.2023
Πλήθος κόσμου στη φεμινιστική διαδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πλήθος κόσμου, άτομα, οργανώσεις, φεμινιστικές συλλογικότητες και νεολαία πραγματοποιήθηκε η φεμινιστική διαδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Με συνθήματα ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις και αιτήματα για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις γυναίκες οι διαδηλώτριες ξεκίνησαν την πορεία αφού παρακολούθησαν δρώμενο όπου και διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων των γυναικοκτονιών μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με μία θεατρική παρουσίαση.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τις φεμινιστικές συλλογικότητες και τις οργανώσεις και τα άτομα που πλαισιώνουν την πορεία ήταν:

«Τέρμα η βία, τέρμα ο σεξισμός, ούτε μία λιγότερη από εδώ και μπρος», και «στο δρόμο στο σπίτι στα μάσα στη δουλειά μας κάτω τα χέρια από τα σώματά μας».

Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη στήριξης των θυμάτων έμφυλης βίας μέσα από την ενίσχυση των κατάλληλων δομών από το κράτος, οι οποίες είναι εμφανώς υποβαθμισμένες: «Μονάδες υποστήριξης δομές φιλοξενίας, εδώ και τώρα στήριξη στα θύματα της βίας».

Φυσικά, από μία τέτοια διαδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και διακριτή αναφορά στην Ελένη Τοπαλούδη: «Ποτέ μη ξεχαστεί τι ‘κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό φεμινιστικές συλλογικότητες όπως η «Sabbat – Burn the rich not the witch» και «Witches of the South», η «Συνέλευση για την 8η Μάρτη», καθώς και φεμινιστικές ομάδες του αναρχικού χώρου, και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αλλά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Πανό έχει και η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή».

Πηγές: Αυγή, Έθνος, ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Meta έκλεισε 4.800 λογαριασμούς με πρόφαση την κινεζική επιρροή

Ο δολοφόνος του Βίκτορ Χάρα εκδίδεται από τις ΗΠΑ στη Χιλή

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερά στη δεύτερη θέση το  ΠΑΣΟΚ

«Παραίτηση» Μπουκέλε από την προεδρία του Ελ Σαλβαδόρ για να αφιερωθεί στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα