ΑΘΗΝΑ
14:30
|
26.04.2024
«Ελληνικό χρώμα» στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Γκάνα έδωσε η επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο και το ναό του Αγίου Νικολάου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Γκάνα (μία από τις χώρες που από τον Ιανουάριο αναλαμβάνουν θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ) δεν περιορίστηκε στην προώθηση των ελληνικών θέσεων για το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ούτε στις συναντήσεις με την ομόλογό του, Αγιορκόρ Μπότσγουεϊ με την οποία υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την διευκόλυνση των διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών αμφοτέρων χωρών.

Επιχείρησε να αναδείξει τη σημασία του ελληνικού σχολείου του Αγίου Νικολάου στην πόλη Τema, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα «υπερήφανο παράδειγμα του πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε άλλη ήπειρο».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Μεταβαίνοντας στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου, ο υπουργός Εξωτερικών αισθάνθηκε περίπου σαν στο σπίτι του, καθώς δεκάδες μαθητές τον υποδέχθηκαν με ελληνικές σημαίες, χορούς και τραγούδια.

Συναντήθηκε επίσης με τον μητροπολίτη Άκκρας, Πέτρο, στον ναό του Αγίου Νικολάου Γκάνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Γκάνα, πρόσφερε 50.000 δόσεις εμβολίων, πέρα από τις άλλες 100.000 δόσεις που έχουν ήδη αποσταλεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα