ΑΘΗΝΑ
14:08
|
18.04.2024
Προσωρινές διαγραφές επέβαλε το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ σε Βασίλη Παπαδρόσο και Νίκο Υποφάντη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινές διαγραφές επέβαλε σήμερα (Τετάρτη, 25/11) στον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Βασίλη Παπαδρόσο και στον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη το Πειθαρχικό της Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Αναλυτικά, και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης υπ’αριθμ. 10/2021 του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου, οι δημοσιογράφοι Βασίλης Παπαδρόσος και Νίκος Υποφάντης κρίθηκαν πειθαρχικά ελεγκτέοι από την ΕΣΗΕΑ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Σημειώνεται ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν παραπεμφθεί από την ΕΣΗΕΑ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να απολογηθούν για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού και το σπάσιμο της απεργίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ στον Βασίλη Παπαδρόσο (διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ) με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Στον Νίκο Υποφάντη με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 4 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι Βασίλης Παπαδρόσος και Νίκος Υποφάντης υποστήριξαν πως δεν συμμετείχαν στην απεργία λέγοντας πως «υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι η πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και ισχυρίζεται πως η άρνησή του, στη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, ήταν σύμφωνη με τις επιταγές του καταστατικού της Ένωσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

ΕΣΡ: Πρόστιμα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για σοβαρά παραπτώματα

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

O.J. Simpson: Ένα θύμα της Αμερικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα