ΑΘΗΝΑ
07:24
|
07.12.2021
Η 54χρονη αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών στην Σουηδία θα ξαναζητήσει την ψήφο της βουλής τη Δευτέρα, μετά την χτεσινή παραίτησή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την παραίτησή της το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από περίπου 7,5 ώρες παραμονής της στον πρωθυπουργικό θώκο, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον ανακοίνωσε σήμερα πως θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο του κοινοβουλίου, την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Όπως είναι γνωστό, η 54χρονη οικονομολόγος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, αναγκάστηκε χτες να παραιτηθεί έπειτα από την καταψήφιση του προϋπολογισμού που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την αποχώρηση των Πρασίνων από την νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο πρόεδρος της σουηδικής βουλής Αντρέας Νορλέν ζήτησε συγνώμη για τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου λέγοντας πως «μοιάζουν ακατανόητες στον σουηδικό λαό και πλήττουν την εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα».

Talman Andreas Norlén

Ολοκληρώνοντας διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προθέσεις τους δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την εκλογή της επόμενης πρωθυπουργού της χώρας.

 Ως εκ τούτου, η Μαγκνταλένα Άντερσον θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, διευκρινίζοντας πως αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα απαρτίζεται αμιγώς από στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, χωρίς τη συμμετοχή των Οικολόγων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παπανδρέου: Δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθώ – Φουλ επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη

Χωρίς κλαμπ και νυχτερινά κέντρα στη Γαλλία για τέσσερις βδομάδες

Διπλωματικό μποϋκοτάζ των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου

Από αναβολή σε αναβολή η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα