ΑΘΗΝΑ
23:26
|
29.09.2024
Γενικευμένη χρήση μάσκας παντού, μικρότερες πληρότητες στους χώρους για εμβολιασμένους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέτρα ατομικής προστασίας ως μόνη αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία, αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Open.

«Θα χρειαστεί άμεσα γενικευμένη χρήση μάσκας, αποστάσεις και αερισμός χώρων για όλο τον πληθυσμό, εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους, παιδιά. Να σταματήσουμε την διασπορά», τόνισε η κα Λινού, και συμπλήρωσε ότι «ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά ευεργετικός αλλά ακόμη κι αν τους εμβολιάζαμε όλους σήμερα, θα περάσει ενάμισης μήνας για να έχουμε αποτέλεσμα από τον εμβολιασμό. Επομένως δεν αρκεί».

Η κ. Λινού μίλησε για μείωση πληρότητας στους χώρους που επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι, όπως η εστίαση, η άθληση, η ψυχαγωγία και το λιανεμπόριο. «Μπορεί να αυξηθούν οι ώρες, να λειτουργούν με τη σειρά με λιγότερους κάθε φορά -και με πολύ αυστηρή τήρηση απόστασης και μάσκας. Δεν θα μπορέσουμε διαφορετικά να ελέγξουμε την πανδημία. Ήδη, βλέπουμε ότι ένας μικρός αριθμός εμβολιασμένων νοσηλεύεται και κάποιες φορές σοβαρά συμπτώματα. Αυτό μπορεί να ανέρχεται στο 15%-20%. Ναι, είναι οι πιο μεγάλοι στην ηλικία, που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Αλλά είναι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας. Και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι» ανέφερε η κ. Λινού.

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις για πλήρες lockdown, η .κ Λινού είπε ότι «αυτό είναι το τελικό μέτρο, εμείς δεν έχουμε πάρει ακόμη τα προηγούμενα. Ας δοκιμάσουμε πρώτα όλα τα άλλα άμεσα. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει εδώ και 2-3 εβδομάδες. Ας το κάνουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

33 νεκροί, 195 τραυματίες από τις χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Κύπρος: Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή έξω από βρετανική βάση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα