ΑΘΗΝΑ
01:17
|
19.04.2024
Σημαντικές απώλειες άνω του 8% για το bitcoin έφερε η «ανησυχία» στην παγκόσμια αγορά για την αφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές απώλειες άνω του 8% για το bitcoin έφερε η «ανησυχία» στην παγκόσμια αγορά για την αφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού, που αρχικά εντοπίστηκε στη Νότιο Αφρική και την Μποτσουάνα, με την αγορά των crypto να ακολουθεί την τάση ρευστοποίησης (sell-off) που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (26/11) στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Wall Street.

Πιο αναλυτικά, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε την Παρασκευή κατά 4.679 δολάρια ή 8% στα 54.301 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στα «ασφαλή» εθνικά νομίσματα, όπως το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γεν, σημειώνοντας πτώση 20% από το ιστορικό υψηλό που πέτυχε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν και τα υπόλοιπα δημοφιλή κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να χάνει 10% στα 4.062 δολάρια, ενώ το Bitcoin Cash υποχώρησε στα 559 δολάρια, με απώλειες άνω του 10%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto μειώθηκε σήμερα κατά τουλάχιστον 8% και έφτασε κοντά στα επίπεδα των 2 τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.

Πηγές: MarketWatch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα