ΑΘΗΝΑ
22:59
|
22.05.2022
Εμποδίστηκε η πρόσβαση των συγκεντρωμένων στο κτίριο της Περιφέρειας. Συνεχίζεται η διαμαρτυρία στο Δημαρχείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας δέχθηκαν σήμερα στην Κοζάνη διαδηλωτές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το οποίο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό 1,5 χιλιόμετρο μακρυά από το κτίριο και μετά από λίγη ώρα, καθώς οι διαδηλωτές από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους και φορείς, κρατώντας μαύρες σημαίες αλλά και στεφάνια κηδείας δεν αποχωρούσαν, επιτέθηκαν με χρήση δακρυγόνων και χτυπήματα με τα γκλομπ και τις ασπίδες που κρατούσαν.

Η ένταση κράτησε λίγα λεπτά, σύμφωνα με το kozan.gr, με τους διαδηλωτές να απομακρύνονται αλλά την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και το σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια δίνοντας τον τόνο με συνθήματα σχετικά με την απολιγνιτοποίηση που αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή της Κοζάνης.

Την επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής από την κυβέρνηση, κατήγγειλαν σωματεία και φορείς για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. Η συγκέντρωση συνεχίζεται και αυτή την ώρα καθώς η αστυνομία εξακολουθεί να απαγορεύει οποιαδήποτε πρόσβαση στο κτήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα