ΑΘΗΝΑ
08:10
|
26.01.2022
Ο πρώην πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου αναγνώρισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται βάσει διεθνούς δικαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 «Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ αξίζει κάθε αλληλεγγύη, όταν έχει προβλήματα με γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά δεν είναι μέλος της ΕΕ και θα πρέπει να επιμείνουμε όσον αφορά τη σχέση με τη γειτονική σας χώρα, ότι πρέπει να ενεργούμε βάσει του διεθνούς δικαίου. Και η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και σας αξίζει η αλληλεγγύη μας». Αυτά τόνισε απόψε μεταξύ άλλων ο Χανς- Γκερτ Πέτερινγκ, πρώην πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου συμμετέχοντας σε εκδήλωση κέντρων διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Σε επόμενο σημείο υποστήριξε πως σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου, θα πρέπει να υπάρχει απάντηση και πως εν προκειμένω, «η Ελλάδα αξίζει την αλληλεγγύη ολόκληρης της ΕΕ κι αν υπάρξει παραβίαση της επικράτειάς της ή παραβίαση από αέρος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε όποιον αφορά ότι αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από την ΕΕ και ότι εμείς ως ΕΕ θα είμαστε πάντα στο πλευρό των Ελλήνων εταίρων μας».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό- μεταναστευτικό, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «που πρέπει να το λύσουμε μαζί με βάση την ευρωπαϊκή μας αλληλεγγύη» και στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι «το ζήτημα της μετανάστευσης στην Ελλάδα δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ένα ζήτημα που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ.

 Αναφορικά με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση «αλλά θα πρέπει να επιστραφούν (στη συνέχεια) τα χρήματα», εκφράζοντας την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει δικούς της πόρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός κρατικής ευθύνης βρίσκονται η Μαραθώνος και η Κατεχάκη κατά τον Γιάννη Οικονόμου

Καραμανλής: Όπου πρέπει θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο

Σκέρτσος για «Ελπίδα»: Ζητούμε συγγνώμη, θα αναζητηθούν ευθύνες όταν τελειώσει η μάχη

Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτών του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα