ΑΘΗΝΑ
07:29
|
30.09.2024
«Καταπέλτης» ο πατέρας του 16χρονου. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον ψευτογιατρό, μίλησε ο πατέρας του 16χρονου αγοριού, το οποίο φέρεται να είναι ένα από τα θύματα του κατηγορουμένου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 16χρονου (που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο), «τον κατηγορούμενο τον γνώρισα τέλη Ιουνίου του 2016 στο καφέ ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χτυπάει το κινητό του και μας λέει ότι είναι η κυρία Βαρδινογιάννη και τον παρακαλάει να βοηθήσει ένα παιδάκι. Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που τον πίστευες. Έφυγα από την συνάντηση και είπα “δείτε που υπάρχει θεραπεία για καρκίνο και μας την κρύβουν”. Τόσο με έπεισε».

 «Το επόμενο ραντεβού έγινε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα για να κάνουν την εξέταση dna που μας είπε ότι χρειάζεται για να είναι τα φάρμακα εξειδικευμένα για το παιδί μας. Έγινε η αιμοληψία από ίδιον. Για χρήματα τότε δεν είχε γίνει αναφορά. Μας άφηνε να εννοηθεί ότι βοηθάει αφιλοκερδώς τα ελληνόπουλα. […] Μας εγγυήθηκε ότι το παιδί θα έχει πλήρη ίαση», συμπλήρωσε ο πατέρας αναφερόμενος στις συναντήσεις που έκανε ο ίδιος με τη σύζυγό του και τον ψευτογιατρό.

Ο πατέρας του 16χρονου εξέφρασε τη βεβαιότητά ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο γιος του –παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε– θα ζούσε αν δεν ακολουθούσε τις δήθεν θεραπείες του ψευτογιατρού.

Νωρίτερα είχε καταθέσει η μητέρα του 16χρονου, η οποία με μια συγκλονιστική κατάθεση και ξεσπώντας σε λυγμούς, είπε ότι ο κατηγορούμενος την έπεισε πως το παιδί της θα είχε πλήρη ιάση. 

Πρώτος στη δίκη είχε καταθέσει μάρτυρας που έχασε τον πατέρα του το 2015 όταν εμπιστεύθηκε την θεραπεία του για καρκίνο στον πνεύμονα

Υπενθυμίζεται ότι ο διαβόητος «Dr. Kontos», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών, παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματά του για να τα πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες τους και να ακολουθήσουν τις δικές του (βότανα, αυστηρή διατροφή, σταγόνες) έναντι αδράς αμοιβής. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Πηγές: Dikastiko.gr, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

33 νεκροί, 195 τραυματίες από τις χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα